Oscypek - z żurawiną 0
Oscypek - z żurawiną

  Oscypek - z żurawiną

Czas przygotowania:   10 min

Porcji:  2 porcje

Oscypek z patelni z żurawiną błotną, czyli pomysł na góralskie oscypki w najprostszej i najsmaczniejszej odsłonie! 

Pamiętaj, że prawdziwe oscypki kupisz jedynie między majem i sierpniem, kiedy owce dają mleko – prawdziwe oscypki są wytwarzane właśnie z mleka owczego. 

PRZYGOTOWANIE: 

  1. Na patelni rozgrzać oliwę.
  2. Podsmażyć oscypki z obu stron, przez około 3-5 minut. Pilnować żeby się nie rozpłynęły. Można odsączyć na papierowym ręczniku.
  3. Podawać z żurawiną błotną.

 

Komentarze do wpisu (0)

Promocje
PÓŁMASKA FS-930V FFP3 Z FILTREM POLSKA 99%
PÓŁMASKA FS-930V FFP3 Z FILTREM POLSKA 99%
34,00 zł 20,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl