Pierogi - z Czarną Jagodą 0
Pierogi - z Czarną Jagodą

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Mąkę wsypać do miski, dodać masło i szczyptę soli. Całość zalać wrzątkiem.
  2. Ciasto mieszać drewnianą łyżką. Gdy masa przestygnie wyrabiać ręką aż ciasto zrobi się elastyczne.
  3. Jagody oczyścić z ogonków i listków. Wymieszać z cukrem.
  4. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Jagody z cukrem kłaść na kółkach ciasta.
  5. Sklejać ciasto i formować pierożki.
  6. Gotować w osolonej wodzie, około 2 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch.
  7. Podawać polane śmietaną lub jogurtem i ewentualnie posypane cukrem.

Komentarze do wpisu (0)

Promocje
PÓŁMASKA FS-930V FFP3 Z FILTREM POLSKA 99%
PÓŁMASKA FS-930V FFP3 Z FILTREM POLSKA 99%
34,00 zł 20,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl